Nytår 2020

 

Det er ved og være noget tid siden sidst at jeg har fået skrevet her i bloggen, og nu er det da helt oplagt da vi er trådt ind i 2020.

Faktisk sluttede og startede mit år noget sløjt da jeg blev ramt af en virus på balancenerven, som der virkelig har begrænset for hvad jeg kunne fortage mig. Heldigvis nu på tredje uge er jeg ved og komme tilbage til mit gamle jeg, hvis jeg blot tager det stille og roligt.

Sidst på året gik jeg i gang med mit hidtil største projekt ever. Jeg har jo endelig fundet en leverandør af pastelmat i 70×100 i Tyskland. Det er sjovt og kunne få det op i så stor en størrelse og virkelig arbejde helt ned detaljerne, så det ser helt abstrakt ud når jeg har det foran næsen, men giver god mening når man ser et par meter derfra.

70×100 

En anden ting som jeg har gået og funderet over i lang tid er hvor sundt pastel egentlig er? Det støver nemlig rigtig meget når man arbejder med dette materiale. Jeg har ikke rigtigt kunne finde så mange oplysning om dette emne indtil jeg stødte på en anden pastelkunstner der hedder Jason Morgan der ligger mange nyttige info ud på youtube om pastel og teknikker osv… Tjek ham ud hvis du gerne vil lære mere om Pastel.

Jeg har fulgt hans råd og nu gjort alvor og gøre noget ved mit arbejdssted i atelieret, da jeg jo elsker og male med pastel og ønsker og kunne gøre dette i mange år frem.

Først vil jeg hermed give et råd om mærkning af pastel. Hvis det har den mærkning med AP (se billede) er det ikke giftigt og kan bruges af børn. Der er også en hjemmeside for dem der giver mærkningen der hedder acmiart.org hvor man også kan slå andre kunstartikler op om de har denne mærkning. Jeg vil ikke gå specielt i dybden om emnet da jeg ikke er ekspert, blot give lidt info hvis det kan give gavn til andre kreative.

Noget andet som jeg specielt er virkelig god til og gøre noget jeg sidder og arbejder, og som er meget dårligt og gøre. Er og puste støvet væk på selve værket når jeg arbejder. Så hvirvler støvet rigtig rundt i lokalet. Man kan tænke at det er ligesom en bager med melet rundt om ørene. Derfor har jeg nu investeret i en støvsuger med Hepa-filter som jeg i stedet kan have ved hånden og suge overskydende pastelstøv med. Jeg har også med det samme købt en luftrenser med samme slags filter for at opfange de partikler der er i lokalet. Den luftrenser jeg har købt er en Wood’s Tall 150. Nu venter jeg spændt på at det skal komme hjem så jeg kan få det i brug. Jeg syntes i hvert fald at det er vigtigt og huske på og tænke på sit indeklima og kan gøres for et rimelig beløb. Har man råd til at købe kunstartikler i den gode kvalitet, har man også råd til denne investering.

Dette år er startet op med en venteliste på bestillingsopgaver, hvilket jo er rigtig dejligt. Men indimellem  må jeg også sætte tid af til mine egne projekter, da ideerne kommer i strømme og må efterleves. Men det skal I nok komme til at høre meget mere om i løbet af året.

Tak fordi du læste med.

Godt Nytår