Hejsa

Nu er det blevet tid til at skrive et blogindlæg igen om hvad der rører på sig.

Der har været sket meget siden jeg sidst skrev. Jeg har bla fået en aftale med at udstille nogle af mine billeder på Restaurant Nysted havn. Det har så udviklet sig til at jeg skal male nogle lokale billeder fra Nysted som jeg selv har været ude og fotografere. Pt har jeg mine fugle billeder hængende men inden længe bliver de byttet ud som jeg får malet de nye skønne motiver. Det er en opgave jeg som der virkelig tiltaler mig og kaste mig ud i. Det at forevige det skønne Nysted som det ser ud nu, samt de nye udfordringer i og male bygninger, havn og sejlbåde.

Her på billedet ses lidt af et lokalt motiv fra Nysted.

 

Sideløbende har der været mange bestillinger og tage fat i. Nogle bestillinger med mere størrelse på og flere detaljer og dykke ned i, vildt spændende med masser af historie i billedefortælling. Tak fordi I har tilliden til mig til at udføre disse skønne pastelmalerier.

Så har jeg haft et meget fornemt besøg af en 3-Klasse, der gerne ville lære og høre om pastel og teknikker i deres billedkunsttime. 25 skønne skønne børn kom forbi Atelieret/Galleriet med åbne sind og store lytter ører fremme. De havde nogle meget velovervejede spørgsmål og gik til tegne- opgaverne med krum hals. En dag der mundede ud i at jeg havde givet dem en fælles opgave om at tegne blade på et træ jeg havde skitse op. De malede bladene med mange forskellige farver. Da de var gået gjorde jeg billedet færdigt med at male stammen og trækrone og samle hele billedet. Stammen symbolisere at de har sammen fællesskab i klassen med alle deres personligheder som der sidder i bladene. For at lære dem at billeder også kan symbolisere noget og være personlige med fortællinger. Billedet har klassen fået til og hænge op i klasseværelset.

En anden ny ting jeg er meget spændt på er noget helt nyt pastelpapir jeg lige har bestilt fra Ebay der hedder UArt pastelpaper. Nøj hvor jeg glæder mig til at afprøve det. Det findes i 7 forskellige grader, og jeg har derfor bestilt en prøve pakke med de 7 grader i sandpapiret. Hvis det lever op til min standart kan man nemlig bestille det hjem fra USA i roller…..det betyder at jeg så kan male billeder i store størrelser, og man er ikke låst fast i papirstørrelser og giver mange flere muligheder. Det fantastiske ved UArt er også at man kan grunde med akvarel og mixe med pastel. Så kryds fingre for at dette her fungere.

Tak fordi du læste med.

De bedste hilsner

Heidi